Składniki:
				
			- 8 średnich papryk
 - oliwa z oliwek RUSTICA
 - 1 duża cebula
 - 4 ząbki czosnku
 - 400 g wołowiny
 - 1 łyżeczka ziół prowansalskich RUSTICA
 - 1 puszka pomidorów NOTRE JARDIN
 - 1 szklanka passaty pomidorowej
 - 3 łyżki koncentratu pomidorowego RUSTICA
 - 1 pęczek natki pietruszki
 - 150 g ryżu basmati długoziarnistego COMPTOIR DU GRAIN
 - 6 daktyli TABLIER BLANC
 - garść orzeszków pinii TABLIER BLANC
 - sól
 - pieprz
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Odciąć górną część z papryk na pokrywki. Usunąć gniazda nasienne.
 - Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Usmażyć na niej drobno posiekaną cebulę. Następnie dodać mięso rozdrobnić widelcem i od razu dodać czosnek, zioła prowansalskie, pomidory, passatę oraz koncentrat. Wszystko dokładnie wymieszać i podgrzać. Przyprawić obficie solą i pieprzem. Zdjąć z patelni i zostawić na chwilę do przestudzenia.
 - Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
 - Do mięsa wmieszać surowy ryż, posiekane daktyle, orzeszki pini, oraz drobno posiekaną natkę pietruszki. Skropić oliwą i dokładnie wymieszać.
 - Farsz nałożyć do papryk i przykryć. Ułożyć na formie do pieczenia. Piec około 70 minut.